Loading...

Zoveel tijd spendeert elke vrouw gemiddeld aan haar uiterlijk

Het aanbrengen van make-up vraagt naast de juiste skills ook nog om wat tijd, zo blijkt uit recent onderzoek.

Dat het aanbrengen van een goede make-up veel tijd kost, wordt vaak laten zien door beauty vloggers of in beauty magazines. Toch begrijpen veel mensen nog steeds niet dat een ‘au naturel’ make-uplook niet betekent dat je ’s ochtend enkel je gezicht wast en dan klaar bent. Een recent onderzoek heeft uitgewezen hoelang een vrouw er elke dag gemiddeld over doet.

Zoveel tijd spendeert elke vrouw gemiddeld aan haar uiterlijk

Onderzoek

Het beautymerk Superdrug heeft onlangs een survey gehouden, waaruit blijkt dat de gemiddelde vrouw er 29 minuten per dag over doet om een au naturel look te creëeren. Uit het onderzoek, gehouden onder 2000 vrouwen, blijkt het dat de gemiddelde vrouw rond de tien producten (dat is inclusief crèmes) gebruikt om deze look te bereiken, schrijft Metro UK. Ongeveer een vijfde van de vrouwen die meededen aan het onderzoek geeft aan dat zij meer producten gebruiken voor een au naturel look dan voor een opvallende look. En dat lijkt een logische conclusie. Want het kost meer moeite om iets natuurlijk te laten lijken dan iets extra aan te zetten. Een rode lipstick is zo gezet.

Nooit make-uploos

Een derde van de vrouwen gaf aan het huis nooit te verlaten zonder make-up. Daarbij deelde zes procent van de vrouwen mee dat zij niet zonder make-up gezien willen worden door hun partner. Nog eens veertien procent van de vrouwen gaf aan eerder op te staan om zich zelf op te maken, voordat de partner wakker wordt.

Dit vind je misschien leuk

Professional Foundation k...
Bekijk €5.95
TLM Foundation® Kleurver...
Bekijk €13.75
L’Oréal Paris True Mat...
Bekijk €10.19
Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.