Loading...

Waarom je altijd je je make-up eraf moet halen

Bijna iedere vrouw kent het wel: je komt s’avonds laat thuis van een feestje. De smokey-eyes en foundation die je zorgvuldig hebt aangebracht aan het begin van de avond zit er nog steeds perfect op. Je denkt misschien dat het echt niet erg is om een keertje te gaan slapen met make-up erop. Het tegendeel is alleen waar. Herstellen Een keer met make-up op gaan slapen, kan je huid al beschadigen. S’nachts is je huid bezig om zich te herstellen van alle schadelijke invloeden van buitenaf en zich te vernieuwen. De make-up die s’nachts nog op je huid zit, kunnen dit proces tegenhouden. Dit kan je huid dus beschadigen. Je bent niet de enige die wel eens nalatig is met het gebruik van make-up remover. Uit een onderzoek blijkt dat 20% van de vrouwen hun mascara langer dan 3 dagen laat zitten. Dat schrijft de website Female First. Maakt het dan nog uit welke type make-up je draagt?

Mascara

Als je mascara niet verwijderd voor je gaat slapen, heb je veel kans dat er make-up in je ogen komt. Hierdoor heb je kans op oogirritatie en kunnen zelfs je wimpers uitvallen. Wanneer je langere tijd geen gebruik maakt van oogmake-up remover kun je zelfs oogontstekingen krijgen. Een aanrader is de Clinique Take The Day Off Oogmake-up remover reinigt de oogleden, wimpers en lippen. De lotion bevat een unieke 2-fasen formule: eerst laat de bovenste laag make-up los en daarna versnelt de reiniging van de meest hardnekkige mascara, oogschaduw en lippenstift. 

Foundation

Foundation die je laat zitten, kan je poriën verstoppen. Verstopte poriën kunnen leiden tot acne. Andere redenen om je foundation weg te halen zijn meer kans op huidveroudering, grauwe huid en uitdroging van de huid. De Biodermal reinigingsmousse is speciaal ontwikkeld om de huid met gemak diep te reinigen en make-up te verwijderen zonder de huid uit te drogen. De huid voelt na gebruik schoon en fris aan. 

Tip

Leg een pak reinigingsdoekjes naast je bed. Reinigen met doekjes is niet de beste manier, maar iets is altijd beter dan niets. De Micellaire reinigingsdoekjes van Garnier zijn verrijkt met zijdezachte vezels en met micellair water- afkomstig uit de farmacie. De doekjes verwijderen in een beweging onzuiverhede, talg en make-up, zonder te wrijven. 

Dit vind je misschien leuk

Clarins Mirada Perfecta 3...
Bekijk €39.99
RefectoCil - Sensitive - ...
Bekijk €15.65
RefectoCil - Tint Remover...
Bekijk €14.45
Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.