Loading...

Mee-eters verwijderen en voorkomen

Mee-eters is een verzamelnaam voor donkere of witte bultjes op de huid die een ophoping van veten/of vuil aangeven. Sommige mensen zijn hier gevoeliger voor dan anderen. Het is dus niet per definitie zo dat je jezelf niet goed verzorgt als je regelmatig last hebt van mee-eters. Een goede hygiëne is natuurlijk wel belangrijk.

Mee-eters komen het vaakst voor op plaatsen waar de huid vettig is. De rug, schouders en het gezicht zijn favoriete plekken voor mee-eters. Als je regelmatig mee-eters hebt dan is het belangrijk om de huid goed schoon te houden.

Zo voorkom je mee-eters

Als je er gevoelig voor bent om mee-eters te ontwikkelen dan is helemaal voorkomen vaak niet mogelijk. Maar je kunt wel een paar maatregelen nemen om het ontstaan van mee-eters zo veel mogelijk te voorkomen. Een belangrijke maatregel is het goed reinigen van de huid. Dit doe je bij voorkeur met producten die zo min mogelijk vet bevatten. Gebruik dus liever een lotion dan een crème. Vet zorgt er namelijk voor dat poriën in je huid verstopt raken en dit vergroot de kans op het ontstaan van mee-eters. Je huid wekelijks een scrub behandeling geven is ook een aanrader. Hierdoor wordt de huid intensief gereinigd. Niet alleen oppervlakkig vuil wordt verwijderd, maar ook vuil dat al in de huid is getrokken. Op een schone huid ontstaan veel minder snel mee-eters.

Let op je voeding

Je huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het neemt dus ook voedingsstoffen op. Als je gemakkelijk mee-eters krijgt, is het daarom belangrijk om op je voeding te letten. Vermijd overdadige opname van vetten en suikers. Ze helemaal uitbannen is niet nodig, je lichaam heeft nu eenmaal ook vet en suiker nodig om goed te kunnen functioneren. Maar als je vaak producten eet met veel vet of suiker, of allebei, dan vergroot je daarmee de kans op het ontstaan van mee-eters. Dit nog even los van het feit dat een teveel aan vetten en suikers ook andere nadelige gevolgen heeft zoals overgewicht.

Hoe kun je een mee-eter het beste verwijderen?

Voorkom dat een mee-eter uitgroeit tot een puist en verwijder hem op tijd. Dit doe je niet door mee-eters met je nagels uit te knijpen. Dit is pijnlijk, en bovendien kan het lelijke littekens veroorzaken. Je kunt een mee-eter uitknijpen door er voorzichtig op te duwen. Dit doe je bij voorkeur met een tissue of watje, en alleen nadat je de huid hebt schoongemaakt. Je kunt er ook een comodonendrukker gebruiken, maar de kans dat je de huid beschadigt is dan een stuk groter. Dit heeft dus niet de voorkeur.

Huismiddeltje om mee-eters te verwijderen

Een beproefd huismiddel om mee-eters te verwijderen is tandpasta en keukenzout. Maak een smeerseltje van twee theelepels tandpasta en een theelepel keukenzout. Hierdoor ontstaat een scrub die je op de huid smeert. Laat dit ongeveer vijf minuten inwerken. Vervolgens spoel je de huid af met warm water en daarna met koud water. Met deze methode kun je vooral oppervlakkige mee-eters gemakkelijk verwijderen.

Dit vind je misschien leuk

Professionele Acne verwij...
Bekijk €13.99
Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.