Loading...

5 tips voor een zachtere huid

De 5 tips die voor een zachtere huid gaan zorgen.

 


Heb je last van een droge of ruwe huid en wil je deze graag op de juiste manier verzorgen en een zachtere huid hebben? Dan zijn er een aantal manieren om dit te doen; en die hebben wij natuurlijk voor je op een rijtje gezet!1. Wekelijks scrubben

Afhankelijk van je huidtype kan een wekelijkse of tweewekelijkse scrubbeurt wonderen doen. Met het scrubben van je huid verwijder je de dode huidcellen en geef je de nieuwe huidcellen de kans om te stralen. Dit zorgt vaak al snel voor een zachte, gezonde en stralende huid. Let wel goed op: heb je last van een droge of snel geïrriteerde huid, kies dan voor een scrub met fijne korrel en scrub liever tweewekelijks om je huid niet teveel te belasten.


2. Natuurlijke middelen

Er zijn verschillende natuurlijke middelen verwerkt in huidverzorgingsproducten die wonderen kunnen doen voor de zachte huid. Zo heeft Cannabisolie bijvoorbeeld op verschillende manieren een goed impact op de huid en gaat het bijvoorbeeld huidveroudering tegen. Maar ook producten met bijvoorbeeld aloë vera of kokosnootolie kunnen de huid goed verzachten. Let wel altijd op dat je producten met een hoge concentratie van deze natuurlijke middelen aanschaft om de gewenste resultaten te bereiken.


3. Drink voldoende water

De beste en meest logische manier om goed voor je huid te zorgen is door voldoende water te drinken. Ons lichaam heeft veel water nodig en onvoldoende hydratatie is terug te zien aan en op de huid. Hoe meer water je drinkt, hoe meer kans je jouw huid geeft om te stralen. Probeer gemiddeld zo’n 2 tot 3 water per dag te drinken, en probeer ‘uitdrogende’ dranken zoals koffie wat vaker te laten staan.


4. Gebruik een nachtcrème

Vind je het vervelend om overdag met een huid glimmend van de crème op pad te gaan? Ga dan op zoek naar een goede nachtcrème; het liefst met natuurlijke producten en ingrediënten. Deze crème kan gedurende de nacht haar werk doen, zodat jij ‘s ochtends opstaan met een zachte en stralende huid!


5. Een verzorgend masker

Als laatste kan ook een verzorgend masker op z’n tijd wonderen doen.  Er zijn verschillende soorten maskers te vinden met ieder een eigen effect. Kijk eventueel of je verschillende maskers kunt combineren; eerst een masker om oneffenheden te verwijderen, opgevolgd door een masker welke de huid extra hydrateert en lekker laat stralen. Gebruik de maskers zeker na het scrubben of in tijden wanneer de huid wat meer te verduren heeft (de koude wintermaanden bijvoorbeeld). 


Wat is jouw favoriete tip?Dit vind je misschien leuk

Dermacol For Women Null...
Bekijk €13.88
Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.